Vitaflex on LinkedIn Webshop Flextranet

Optiscan

Optiscan
videoDemonstratie Optiscan

pdfBrochure Optiscan®

mail Ik wil meer informatie ontvangen over dit product per post of email
Pager-bewerkt.jpg Voetennieuw-bewerkt.jpg
Type:
Valpreventie

Omschrijving:
De Optiscan® is uitgerust met een infrarood sensor die het totale vloeroppervlak van een bewonerskamer aftast. Door plaatsing van de sensor tegen de muur vlak boven de vloer valt de gehele ruimte binnen het bereik van het infrarood-veld. Iedere vorm van beweging boven en op de vloer - zoals een cliënt die uit bed wil stappen - stelt het alarm in werking. De sensor zendt daarop direct een signaal door naar het verpleegroepsysteem, dat onmiddelijk een signaal naar de pieper van de verpleging stuurt.
De Optiscan® detecteert onder een hoek van 90 graden over een afstand van zes meter en is ook geschikt voor bijvoorbeeld tweepersoonskamers.

De Optiscan® kan volledig geïntegreerd worden in een nieuw of bestaand verpleegroepsysteem. Bij de toegangsdeur van de bewonerskamer wordt een schakelaar gemonteerd waarmee de verpleging het systeem kan in- en uitschakelen.

Extra informatie:
In situaties waar extreem snelle detectie gewenst is, kan de vaste Optiscan® worden uitgebreid met een extra sensor welke direct boven het bed wordt gemonteerd. Deze Topscan reageert wanneer de cliënt omhoog komt.